3 - Varningar till varför Du inte ska klämma ut dina pormaskar!

Det kan kännas frestande att klämma ut pormaskarna som dyker upp på huden. Allt om en pormask skriker att den vill klämmas ut, hur den ser ut och hur den känns. 😱

Men se upp! Du ska inte klämma ut dem med dina fingrar eftersom du kan riskera att få värre hudproblem och till och med ärr.

Nedan presenteras 3 anledningar till att du som klämmer ut dina porer bör ändra dina vanor.

1. Du kanske inte lyckas klämma ut pormasken

Pormaskar kan vara envisa och sitta djupt, börjar du klämma med fingrarna så kan det skapas hudirritation och potentiellt även få in bakterier som kan leda till cystor eller knölar. Du riskerar då att töja ut dina porer så att du får synliga förstorade porer, vilket inte är så vackert att titta på.

Normalt sätt så bör en professionell person klämma ut porerna, exempelvis en hudterapeut. Det kan dock vara dyrt och krångligt att få en tid som passar just din stressiga vardag.

Som tur är så finns det faktiskt en lösning, hudterapeuter har utvecklat en porrengörare för hemmabruk. Så ge din hud en chans att förnyas! Även om det är ett litet redskap, har den fantastiska egenskaper. Med de olika tillbehören kan detta skönhetsverktyg göra olika typer av hudvård. Allt från att ta bort pormaskar till att reducera linjer och öka hudens elasticitet, främja blodcirkulationen och krympa porer etc. Portabel och lätt att använda. Du måste prova den nu! 😘

 

2. Bakterier kan orsaka fler pormaskar

Bakterier är inbäddade i pormasken och när du klämmer ut pormasken så släpper den också ut bakterier som kan påverka de omgivande porerna. Det kan orsaka ytterligare pormaskar längs linjen. Även om du lyckades ta bort den här pormasken kan du tyvärr orsaka att fler bildas genom att klämma. “Undvik att klämma ut pormaskar! Att försöka klämma ut pormasken kommer innebära att huden utsätts för ytterligare bakterier och att pormasköppningen i huden blir större. När du tvingar ut pormasken genom att klämma så orsakas ärrbildning då körtlarna sitter djupare än vad du tror. 😩

3. Hudirritation

Klämma och trycka på huden kan verkligen irritera huden. Det kan orsaka inflammation i området där du försökte ta bort pormasken och även lämna ärrbildning. Ibland kan vävnaden som omger pormasken även utveckla mörka fläckar på grund av postinflammatorisk hyperpigmentering.

Kom ihåg att en pormask är tillfällig men ärrbildning och mörka fläckar inte är det, så undvik att klämma med fingrarna och använd istället My Clear Skins – porrengörare eller hud dammsugare som den också kallas.