14 Saker du behöver veta innan du använder en IPL-hårborttagningsenhet hemma

Vi har alla hört myterna - att oönskat kroppshår är en sak i det förflutna, allt tack vare en enhet som zappar bort hårsäckarna.

För att vara ärlig, vem vill inte vara hårfri? Vakna upp på morgonen och veta att du kan slänga på en söt sommarklänning och inte behöva oroa dig för rakningen? Eller det irriterande ögonblicket när du inser att du har lämnat huset utan att se till dina underarmar och du har på dig en avslöjande topp ...

1. Om du vill ha resultat måste du vara konsekvent. 

Yes, det är inte en magisk enhet som du använder en gång och sedan glömmer det. Eftersom dina hårsäckar är på sina egna individuella tillväxtcykler, måste du fortsätta "zappa" (detta är vad jag kallar processen, tack vare ljusblixten som "zappar" ditt ben när du använder My Clear Skin IPL hemma) var fjärde vecka för att maximera potentialen att rikta in sig på de flesta hårsäckarna.

2. Du kommer att se permanenta resultat från månad tre. 

Detta betyder INTE att du blir hårfri efter tre månader. Det här är vad jag ursprungligen trodde. Efter de första behandlingarna kan de otåliga bland oss ​​bli besvikna eftersom du kanske inte ser mycket av skillnaden, men efter tre månaders strecket kommer du att börja märka av att mycket av ditt kroppshår inte växer tillbaka. Mina ben kändes jämnare och jag kunde gå långt längre utan att raka underarmarna, och med tiden fortsatte det att bli bättre.

3. Det är inte en snabb lösning.

Hemma gillar jag att göra mig bekväm, kasta blommor över hela sängen (hehe inte riktigt 😊) sätta på lite musik och börja zappa. Mina ben tar vanligtvis 20 minuter, medan underarmarna och bikinilinjen om du vill göra det är mycket snabbare.

4. Spoiler Alert - det fungerar inte på magi! 

Även om det verkar så. Men det som händer vetenskapligt är att laserljuspulserna från My Clear Skin IPL omvandlas till värme som stimulerar hårroten, vilket får dem att gå in i en vilofas. Hår faller sedan ut naturligt och återväxten bromsas och förhindras sedan helt efter några behandlingar.

5. Vissa hår- och hudtyper är lite svårare att behandla. 

Mörkare hårsäckar är de enklaste att behandla, eftersom lasern riktar sig mot hårets pigment, medan gråa, blonda och röda pigment kan vara knepiga, liksom mörka hudtoner.

6. Höst / vinter är den bästa tiden att börja.

Eftersom du måste vara fri från en sommarbränna, naturlig eller falsk, när du använder laserhårborttagning. Enheten fungerar bäst när kontrasten mellan ditt mörkare hår och ljusare hud är störst, och medan My Clear Skin IPL är utformad för att fungera även på mörkare hudtoner, är det alltid säkrare att vänta. 

7. Min favorit sak - du kan raka dig mellan IPL-sessioner! 

Inte bara kan, du måste göra det. Det bästa du kan göra är att raka dagen innan du zappar, så att det blir silkeslätt inför sessionen.

8. Olika hudtyper upplever olika nivåer av smärta (eller brist på). 

Personligen, tack och lov, känner jag ingen smärta. Jag har ljus hud och ljusbrunt hår och jag skulle beskriva sensationen som en varm zapp, men på inget sätt smärtsamt eller "obekvämt" så att säga! Några vänner som också har provat behandlingen, som har mycket tjockare och mörkare hår än mig, beskriver det som ett elektriskt gummiband som knäpper dig, men fortfarande inte smärtsamt. Med My Clear Skin IPL-inställningarna kan du anpassa styrkan till det du känner dig bekväm med.

9. Undvik plockning och vaxning efter din behandling. 

Rakning är din nya metod för hårborttagning, allt annat drar hår från hårsäcken och hindrar IPL-processen. 

10. Samla in dig i solkräm efter behandlingen. 

Du bör alltid använda SPF, men särskilt efter att du behandlat ett område med IPL, kommer det att vara extra känsligt, så ta extra försiktighets åtgärd med solskydd. 

11. Undvik parfymer, deodoranter och varma duschar. 

Bara de första 24 timmarna efter din behandling, återigen på grund av hudens känslighet. Jag behandlar vanligtvis innan jag lägger mig och använder en mer naturlig deodorant nästa dag (jag vet, inte strikt 24 timmar senare).

12. Ja, det är säkert. 

My Clear Skin IPL är utvecklad med expert-dermatologer och auktoriserade hudterapeuter och är säker, effektiv, bekväm och snabb.

13. Ja, det funkar. 

Efter några användningar har det mesta av det behandlade området en minskad mängd kroppshår, och om du håller på ofta med det så kommer allt hår att försvinna. Du kan alltid fylla på om du märker att några små hårstrån kommer igenom, men de är ganska obemärkta. Jag kan komma undan med att gå en månad utan att raka benen, och i vinter kommer jag att bli striktare med min rutin för att förhoppningsvis förvisa dem för gott.

14. Är det värt det? En miljon gånger JA! 

Och det kommer från någon som aldrig riktigt 'kämpat' med kroppshår. Det är bara så jäkla bekvämt! Underarmarna är spelväxlaren för mig, men om du har mörkt hår på benen, så kan din användning av My Clear Skin IPL vara en verklig livsförändring.